16.05.2015 12:35

Aktuality 01

Aktualita – žádáme ještě více sankcí proti Rusku

Soros: "bez Merkelové by nebyly sankce proti Rusku". Evropská unie uvalila sankce na Rusko, aby poškodila jeho hospodářství, ve skutečnosti ale mohou tato opatření naopak podnítit ekonomický růst v Rusku, píše analytik Matthew Lynn pro agenturu Marketwatch.
„Mělo se za to, že sankce a pokles cen ropy ochromí Rusko, konec konců mu to ale může prokázat dobrou službu", soudí analytik. Sankce mohou mít pro ruské hospodářství stimulující účinek, pokud jde o rozvoj průmyslu, soudí analytik. Podle jeho slov je možné, že Rusko bude nuceno vytvářet průmyslově vyspělou ekonomiku právě kvůli opatřením proti němu zaměřeným — a paradoxním způsobem se to může stát příčinou mnohem významnějšího ekonomického růstu.
Takže je situace taková, že ekonomické sankce jsou zřejmě tou „nejméně efektivní zbraní mezinárodní politiky", zdůrazňuje analytik Marketwatch.
„Stalo se to, co nikdo nečekal", píše Lynn. Zatímco analytici předpovídali Rusku buď nulový růst HDP, nebo bezpodmínečnou recesi, vyšlo minulý týden najevo, že ekonomický růst činil v Rusku ve čtvrtém čtvrtletí uplynulého roku 0,4%, pokračuje analytik.

Není to příliš mnoho, je to ale víc, než u Francie za stejné období, a zhruba stejně tolik, jako u Německa a Japonska, zdůrazňuje Lynn.
https://cz.sputniknews.com/byznys/20150409/231895.html

Aktualita – Krym již není závislý na ukrajinské vodě

Na Krymu byl zahájen zkušební přívod sladkovodní vody novým potrubím. Ruští vojáci v předstihu položili prvních 8 tras vodovodního potrubí, kterými teď voda bezproblémově poteče k obyvatelům poloostrova. Rozhodnutí o vybudování potrubí bylo přijato v loňském roce, kdy úřady Kyjeva blokovaly Severokrymský kanál. Region byl vlastně ve vodní blokádě.
Řečiště Severokrymského kanálu nyní znovu připomíná na vodu bohatou řeku. Spásou se staly artéské vrty. Z nich těmito magistrálami teče voda do kanálu. "Jsem velmi rád, že jsem se tohoto zúčastnil a jsem hrdý, že jsme odvedli svou práci. Voda teče na Krym mohutným proudem," říká Andrej Medveděv, zástupce velitele 1. potrubní roty 1. potrubního praporu Západního vojenského okruhu.

Nové vodovodní potrubí v rekordním čase.

Za méně než týden vojáci položili osm potrubí. Celková délka potrubí je více než čtyřicet kilometrů. A to je jen začátek. "Díky ministerstvu obrany toto pro nás slabé místo přestalo existovat," řekl Vladimír Konstantinov, předseda Státní rady republiky Krym.

Voda teče nejen do Severokrymského kanálu, ale i do domácností. Potrubím bude v nejbližší době proudit voda i do Kerče, Feodosie, Sudaku a Starého Krymu. Tato města v loňském roce nejvíce trpěla vodní blokádou, uvalenou oficiálním Kyjevem. Nyní už místnímu obyvatelstvu a návštěvníkům nehrozí žádné problémy se zásobováním vodou.

Je těžké uvěřit, že ještě před rokem hlavní vodní tepna poloostrova úplně vyschla. Dalo se dokonce po dně Severokrymského kanálu chodit. Oficiální Kyjev tehdy jednoduše postavil hráz a proudy vody z Dněpru vypouštěl do Černého moře. Ale i bez Ukrajiny byl kanál naplněn vodou, tentokrát již z vlastních zdrojů. Tyto objemy budou stačit nejen pro celou jihovýchodní část poloostrova, ale také pro zavlažování zemědělských pozemků.

Sady jabloní, broskví a hrušek - celkem sedm hektarů pozemků a téměř padesát tun úrody. O toto nemalé hospodářství se stará jedna rodina - Andrej Gucul s manželkou a dětmi. Minulý rok nebyl pro ně, stejně jako pro všechny ostatní zemědělce, snadný - vody byl nedostatek. Sady převedli na kapkovou závlahu. Je to lepší i pro půdu a úroda je šťavnatější. Bez pitné vody poloostrov také nebude. Ta, která již v nádržích je, stačí na celou sezónu dovolených. Kromě toho mají být v létě v Sudaku zprovozněny odsolovací stanice. A v západní části poloostrova se začnou hloubit další vrty. 

https://www.novarepublika.cz/2015/04/krym-jiz-nebude-zavisly-na-ukrajinske.html

Pozn.: Rusové za týden položili 40 km potrubí, Euročeši za rok vyplnili 40 žádostí o eurodotace a na výběrové řízení k položení potrubí.

Aktualita – (přání paní Němcové, ODS): varujte se těchto čs. a sl. webů šířících ruské lži

www.svetkolemnas.info, www.zvedavec.org, www.ac24.cz, www.rodinajezaklad.sk, www.stopautogenocide.sk, www.osud.cz, https://czech.ruvr.ru/, https://slovak.ruvr.ru, www.zemavek.sk, https://panobcan.sk/, www.czechfreepress.cz, https://vaseforum.sk/blog/, www.slobodnyvysielac.sk, www.hlavnespravy.sk, www.badatel.sk, www.badatel.net, www.protiprudu.org, www.beo.sk, https://obcianskytribunal.sk/blog/, www.sho.sk, www.voxvictims.com/, https://freeglobe.parlamentnilisty.cz/, www.magnificat.sk, www.freepub.cz, https://vkpatriarhat.org.ua/cz/, www.spolocnostsbm.com, https://svobodnenoviny.eu, https://www.auria.sk/blog/, https://afinabul.blog.cz/, www.dolezite.sk, www.inespravy.sk, www.nadhlad.com, www.ze-sveta.cz, https://nwoo.org, https://orgo-net.blogspot.sk, www.cez-okno.net, www.vlastnihlavou.cz, www.neskutocne.sk, www.bezpolitickekorektnosti.cz, www.eiaktivity.sk, www.nazorobcana.sk, www.alternews.cz, https://pravdive.eu/index.php, www.aeronet.cz, www.slovenskeslovo.sk.
https://echo24.cz/a/isYwV/42-ceskych-a-slovenskych-webu-ktere-siri-ruske-lzi

Aktualita – Národní demokracie a euroamerická demokracie

Aktualita – Dohnat a předehnat
V roce 1950 se v USA narodilo svobodným rodičům méně než 5 % dětí.
V současné době tam tento podíl přesahuje 40 %.

Aktualita – zase ta otázka v předvečer normalizace:
Existuje Zvací dopis pro příchod bratrských armád NATO do ČR a pro jejich dočasný pobyt zde?
Vpředu jedou alegorické obrněné vozy USA, bude družba. Vzhůru na Moskvu.

Aktualita – Vraždění v Tunisku
Blahopřejeme Francii, Spojenému království, USA, Kanadě, Španělsku, Belgii, Norsku,
Spojeným arabským emirátům, Kataru, Turecku, Švédsku a Nizozemsku
za úspěšné zničení sousední Libye ve dnech 19. 3. – 20. 10. 2011.

Aktualita
Poslední dobou opět vzkypěly, i v souvislosti se synodou o rodině, v určitých kruzích diskuse o některých současných i dřívějších formulacích v oblasti víry a mravů. Netřeba se takovými řečmi zneklidňovat. Pravdy víry a morální pravdy se nemění a měnit se nemohou. Nemůže je změnit ani papež. Pokud by se o to některý papež pokusil, šlo by o omyl. A vzhledem k tomu, že jednou z neměnných pravd víry je, že papež je neomylný v tom smyslu, že se nemůže mýlit, pokud mluví ex cathedra v záležitostech víry a morálky (předpokladem pravdivosti mluvy je ovšem její smysluplnost), znamenalo by to, že onen člověk nebyl nebo není právoplatně zvoleným papežem, čili že Petrův stolec byl či je ve skutečnosti prázdný. Tuto skutečnost je však každý věřící povinen neposuzovat, je povinen předpokládat, že dotyčný papežem je, dokud by nejvyšší autorita, tj. některý příští papež, nerozhodla jinak. Ke změnám pravd víry a mravů tak za papeže i nepapeže dojít nemůže a věřící je stejně tak povinen věřit tomu, co církev po celou dobu učila a tak i jednat. Ony diskuse proto nemají valnou cenu; raději se poučujme o trvalých a neměnných pravdách víry a mravů: známe je opravdu? Není jich málo.

—————

Zpět


Po půl roce dokázáno
Čtěte jeho maily

Zničil Českou republiku

na příkaz shora
pomocí migrantů.

Zločince smích přejde.


Západní civilizaci nezničí ti zlí, ale dobří. Se zlými si dobří vždycky poradili. Ale s dobrými, kteří jsou v omylu a kteří si jen myslí, že konají dobro, ale ve skutečnosti konají zlo, si tato civilizace poradit neumí a tito dobří ji zničí. A nejde jen o nadpřirozené skutečnosti, kde jsou tito dobří v omylu a tak páchají zlo (Hus – husité, Luther – protestanti, Rahner – ekumenici). Předsudečné omyly dobrých se tragicky projevují i v záležitostech pozemských. Kolik je jen negativních předsudků vůči Rusku, kolik jen positivních předsudků o USA a EU! Kolik je jen negativních předsudků o katolickém státě a positivních předsudků o této atheistické civilizaci! Dobří, kteří žijí v předsudečných omylech, jsou nejnebezpečnějšími škůdci západní civilizace. I Desatero, podle svého výkladu, dodržují, a rozvracejí společnost. Dobří jsou bez hříchu a zničí svět.