04.12.2014 14:09

Proč je prvořadou zprávou převrácený kamión na D1 nebo nález myšího trusu v ekoprodejně?

Pokud by existoval způsob, jak by Spojené státy mohly dosáhnout svých dlouhodobých cílů a zároveň se vyhnout válce s Ruskem, použily by ho. Bohužel tomu tak není, což je důvod, že někdy v blízké budoucnosti dojde ke střetu mezi dvěma jaderně vyzbrojenými protivníky.

Dovolte mi to vysvětlit: Obamova vláda se pokouší překopat americkou politiku tak, že přesouvá pozornost ze Středního východu na Asii, která se má dle očekávání stát nejrychleji se rozvíjejícím regionem v tomto století. Tato změna politiky se nazývá „ukotvování“ v Asii. Aby měly z růstu Asie prospěch, plánují USA navýšit svoji přítomnost na tomto kontinentu, rozšířit své vojenské základny, posílit bilaterální aliance a obchodní dohody, a ujmout se role regionálního bezpečnostního šéfa. Nepříliš tajným účelem této politiky je „zadržování“ Číny, kdy si Washington chce zachovat svoji pozici jediné světové velmoci tím, že bude kontrolovat explozivní růst Číny. (USA chtějí slabou a rozdělenou Čínu, která bude dělat to, co se jí řekne).

Aby svého cíle v Asii dosáhly, musí USA tlačit NATO dále na východ, utáhnout obklíčení Ruska a ovládnout tok ropy a plynu z východu na západ. To jsou nezbytné podmínky pro nastolení americké nadvlády nad kontinentem. A to je důvod, proč Obamova vláda je tak zapojená do kyjevské packalské junty-vlády; to proto, že Washington potřebuje Porošenkovy neonacistické úderné oddíly, aby zatáhly Rusko do konfliktu na Ukrajině, který ho připraví o zdroje, zdiskredituje Putina v očích jeho obchodních partnerů v EU a vytvoří záminku pro nasazení jednotek NATO na ruské hranice.

Názor, že Obamova nastrčená armáda na Ukrajině brání suverenitu země, je bohapustý žvást. Pod povrchem se však USA pokouší odvrátit nezvratný ekonomický propad a neustále se zmenšující podíl na globálním GDP prostřednictvím vojenské síly. To, co vidíme dnes na Ukrajině, je verze Velké hry, uskutečňované politickými fantasty a přesvědčenými fanatickými bezmozky, kteří si myslí, že mohou vrátit čas do sladkých dnů americké říše po druhé světové válce, kdy byl svět hodovní síní Ameriky, pro 21. století. Díkybohu je toto období pryč.

Nezapomínejte, že slavná americká armáda strávila posledních 13 let válčením, s mizernými úspěchy, s pasáčky koz v Afghánistánu, v konfliktu, který lze v tom nejlepším případě charakterizovat jako patovou slepou uličku. A nyní se Bílý dům chce vrhnout na Rusko?

Vidíte šílenost této politiky?

To je důvod, proč byl ministr obrany Chuck Hagel minulý týden vykopnut, protože nebyl dostatečně lačný realizovat tuto potrhlou politiku eskalace válek v Afghánistánu, Iráku, Sýrii a na Ukrajině. Všichni vědí, že je to pravda, vláda se to ani nepokusila popřít. Místo toho předhazují kašpary s pěnou u huby, jako Susan Rice a Samantha Powers, pak vyznamenávají vysloužilce, jehož malíček má větší důvěryhodnost a inteligenci, než celý Obamův národně-bezpečnostní tým dohromady.

Takže nyní je Obama zcela obklopen zuřivými válkychtivými imbecily, z nichž všichni vyznávají stejnou báchorku, že USA přemění Rusko na prach, odstraní Assada, překreslí mapu Středního východu, ovládnou tok plynu a ropy ze Středního východu na trhy v EU a zřídí bezpočet předmostí po celé Asii, kde budou moct pevně držet pod krkem růst Číny.

Řekni mi, milý čtenáři, nepřipadá ti to trochu nepravděpodobné?

Ale samozřejmě, že Obamova klaka si myslí, že má vše pevně v rukách, protože, no, protože jim bylo řečeno, aby si to mysleli, a protože to musí USA udělat, pokud si chtějí udržet svoji povznesenou pozici coby jediná super velmoc světa, když jejich ekonomický význam ve světě vytrvale klesá. Jak vidíte, jde o toto: vyjímečná země se stává stále více nevyjímečnou, a toho se politická třída obává, protože vidí nápis na zdi, a ten zní „užijte si to, dokud to jde, panáčci, páč numero uno juž nebudete“.

A USA mají spojence v této pošahané křížové výpravě také, zejména Izrael a Saúdskou Arábii. Saudové byli obzvláště v poslední době nápomocni při zaplavení trhu ropou, aby stlačili cenu a poškodili ruskou ekonomiku. (V pátek referenční ceny ropy poklesly na čtyřleté minimum, kdy Brent klesla na 69,11 dolarů za barel). Obamova vláda používá klasické dvoustupňové ekonomické sankce a sražení příjmů z ropy, aby Moskvu donutila stáhnout se z Krymu, aby tam Washington mohl přesunout jaderný arsenál na vzdálenost co by kamenem dohodil do Moskvy. Zde je trocha pozadí z Guardian:

„Zamyslete se, jak Obamova vláda vidí stav světa. Chce, aby se Teherán podrobil u svého jaderného programu. Chce, aby Vladimir Putin ustoupil u východní Ukrajiny. Ale po nedávných zkušenostech v Iráku a Afghánistánu si Bílý dům nepřeje poslat americké botky na zem. Místo toho, za pomoci saúdského spojence, se Washington pokouší stlačit cenu ropy tím, že zaplavuje již tak slabý trh ropou. Protože jsou Rusové a Íránci silně závislí na vývozu ropy, předpokládá se, že se stanou přístupnějšími jednání.
John Kerry, americký ministr zahraničí, údajně uzavřel s králem Abdullahem v září dohodu, podle které budou Saudové prodávat ropu pod převládající tržní cenou. To by pomohlo vysvětlit, proč cena padala v době, kdy, vzhledem ke zmatku v Iráku a Sýrii, způsobenému Islámským státem, by normálně rostla.“ (Sázky jsou vysoké, kdy USA vynesly ropnou kartu proti Íránu a Rusku, Larry Eliot, Guardian).

A zde je něco od Patricka L. Smithe ze Salon:

„Méně než týden po podpisu Minských protokolů odletěl Kerry na dosti opomíjenou návštěvu do Jeddah, aby se tam setkal s králem Abdullahem v jeho letním sídle. Když to bylo oznámeno, bylo to líčeno jako Kerryho kampaň s cílem zajistit arabskou podporu v boji proti Islámskému státu.
U toho se zastavíme. Není to vše, o čem tato návštěva byla, říkají mi mé důvěryhodné zdroje. Druhá polovina návštěvy měla co dělat s trvalým přáním Washingtonu zruinovat ruskou ekonomiku. Aby toho dosáhli, řekl Kerry Saudům 1) aby zvýšili produkci a 2) aby snížili cenu ropy. Mějte na paměti tato relevantní čísla: Saudové produkují barel ropy za méně než 30 dolarů, coby limitní nákladovou cenu ve státním rozpočtu; Rusové potřebují 105 dolarů.
Krátce po Kerryho návštěvě začali Saudové navyšovat produkci, určitě – o více než 100,000 barelů denně během zbytku září, a větší nárůst měl následovat…
Zamyslete se nad tím. Zima se blíží, v Iráku, Nigérii, Venezuele a Libyi jsou nyní vážné výpadky v produkci, ostatní členové OPEC prosí o pomoc a Saúdové činí neustále nové kroky, aby stlačili klesající cenu ještě níže? Tak si to spočítejte, maje na paměti neoznámený Kerryho itinerář, a abych vám v tom trochu pomohl, nabízím vám od extrémně dobře umístěného zdroje na komoditních trzích toto: „Ropu tlačí do světové nabídky nyní velmi velké ruce,“ napsal tento zdroj v e-mailu. (Co se skutečně stalo v Pekingu: Putin, Obama, Xi a kuloární příběh, který vám média neřeknou, Patrick L. Smith, Salon).

Obamův tým dokázal přesvědčit naše dobré kámoše Saúdy, aby zaplavili trh ropou, srazili cenu dolů a poslali ruskou ekonomiku do sešupu. Zároveň USA zintenzivnily své ekonomické sankce, udělaly vše ve své moci, aby sabotovaly plynovod Gazpromu South Stream (ten by obešel Ukrajinu a dodával by zemní plyn do Evropy jižní trasou) a přiměly ukrajinský parlament, aby v dražbě prodal 49% nájemních práv a podzemních úložišť soukromě vlastněným zahraničním společnostem.

Jak se vám to líbí? Takže USA rozjely totální ekonomickou válku proti Rusku, která byla v západních médiích zcela opomenuta. Jste překvapeni?

Washington je odhodlán blokovat další ekonomickou integraci Rusko-EU, aby přinutil ruskou ekonomiku ke zhroucení a dostal regionální energetickou distribuci do rukou zahraničního kapitálu. To vše je o ukotvování. Maníci od velkých peněz počítají, že USA se musí ukotvit v Asii, aby byly hráčem v příštím století. Všechny tyto nevyprovokované útoky na Moskvu jsou založeny na této pošahané strategii.

Ale nebudou lidé v EU naštvaní, když nebudou moct dostat energii, kterou potřebují (za ceny, které chtějí), aby mohli provozovat své firmy a vytápět své domovy?

Washington si to nemyslí. Washington si myslí, že jeho spojenci na Středním východě mohou uspokojit energetické potřeby EU bez problémů. Podívejte se na tento výňatek z článku analytika Williama F. Engdahla:

„…vynořují se podrobnosti o nové tajné a dosti stupidní saudsko-americké dohodě ohledně Sýrie a tak zvaného IS. Součástí je kontrola ropy a plynu celého regionu a oslabení Ruska a Íránu tím, že Saudové zaplaví světový trh levnou ropou. …
11. září se americký ministr zahraničí Kerry setkal se saúdským králem Abdullahem v jeho paláci u Rudého moře. Král pozval i bývalého šéfa saudské tajné služby, prince Bandara. Byla tam ukuta dohoda, kdy Saudové měli podpořit nálety na Sýrii proti ISIS, za podmínky, že Washington podpoří Saúdy při sesazení Assada, věrného spojence Ruska a de facto i Íránu, a překážky pro plány Saúdů a UAE na ovládnutí vznikajícího trhu zemního plynu v EU a pro zničení lukrativního obchodu Ruska s EU. Zpráva ve Wall Street Journal poznamenala, že to „zabralo měsíce práce amerických a arabských vůdců za oponou, kteří se dohodli na potřebě spolupracovat proti Islámskému státu, ale ne na tom jak nebo kdy.
Tento proces poskytl Saúdům páku, jak vyrazit z USA nový závazek zesílit výcvik ozbrojenců bojujících proti panu Assadovi, jehož odchod považují Saúdové za hlavní prioritu.“ (Tajná stupidní saudsko-americká dohoda o Sýrii, William F. Engdahl, BFP).

Takže války na Ukrajině a v Sýrii nejsou vůbec oddělenými konflikty. Obě jsou součástí stejné globální války o zdroje, kterou USA vedly posledních patnáct let. Americké plány odstřihnout ruský plyn a nahradit ho plynem z Kataru, který půjde přes Sýrii a na trhy EU, poté, co bude Assad svržen.

Děje se tedy toto: Syrské problémy začaly krátce poté, co tato země oznámila, že bude součástí „islámského plynovodu“, který bude přepravovat zemní plyn z plynového pole Jižní Pars na íránském pobřeží, přes Irák a Sýrii, a nakonec se napojí na Řecko a lukrativní trh EU. Podle autora Dmitrije Minina:

Plynovod z Íránu by byl pro Sýrii vysoce ziskový. Evropa by na tom získala také, ale někomu na Západě se to evidentně nelíbilo. Spojenci Západu v Perském zálivu dodávající plyn by pak byli ze hry.“ (Geopolitika plynu a syrská krize: Syrská „opozice“ vyzbrojena, aby zmařila výstavbu plynovodu Írán-Irák-Sýrie, Dmitrij Minin, Global Research).

Dva měsíce poté, co Assad podepsal dohodu s Irákem a Íránem, vypukla v Sýrii vzpoura. Docela náhoda, že? Je legrační, jak často se tento typ věcí děje, když zahraniční vůdci neskáčou, jak Washington píská.

Opět Minin:

Katar dělá, co může, aby zmařil výstavbu plynovodu, včetně toho, že vyzbrojuje bojovníky „opozice“ v Sýrii, z nichž mnozí pochází ze Saúdské Arábie, Pákistánu a Libye…
Arabské noviny Al-Akhbar uvádí informace, podle kterých existuje plán, schválený americkou vládou, na vytvoření nového plynovodu pro přepravu plynu z Kataru do Evropy, přes Turecko a Izrael…
Tento nový plynovod má začínat v Kataru, vést přes saúdské území a pak přes území Jordánska, čímž obejde šíitský Irák, a půjde do Sýrie. Poblíž Homs se má tento plynovod rozvětvit do tří směrů: Latakia, Tripolis v severním Libanonu a Turecko. Homs, kde jsou také zásoby uhlovodíků, je hlavní křižovatkou projektu, a není nijak překvapující… že nejzuřivější boje se vedou právě tam. Zde je rozhodován osud Sýrie. Části syrského území, kde operují oddíly ozbrojenců za podpory USA, Kataru a Turecka, tedy sever, Homs a okolí Damašku, odpovídají trase, po které by plynovod vedl do Turecka a Tripolisu v Libanonu. Porovnání mapy ozbrojených střetů s mapou trasy katarského plynovodu naznačuje spojitost mezi ozbrojenými aktivitami a přáním ovládnout tato syrská území. Spojenci Kataru se pokouší dosáhnout tří cílů: zlikvidovat plynový monopol Ruska v Evropě; zbavit Turecko závislosti na íránském plynu; a dát Izraeli šanci vyvážet svůj plyn do Evropy po zemi, za nejmenších nákladů.“

Jak se vám to líbí; další náhoda: „Nejzuřivější boje (v Sýrii) se vedou tam, kde jsou obrovské zásoby uhlovodíků“ a podél plánované trasy plynovodu.

Takže konflikt v Sýrii opravdu vůbec není o terorismu. Je o zemním plynu, konkurujících si plynovodech a přístupu na trhy v EU. Je o penězích a moci. Celá ta věc s ISIS je obrovský podvod, aby se zakrylo to, co se děje skutečně, což je globální válka o zdroje, více krve za ropu.

Ale jaký prospěch z toho všeho USA mají, nepůjdou příjmy z plynu do Kataru a tranzitních zemí, místo do USA?

Jou, to určitě půjdou. Ale plyn bude také prodáván za dolary, což podpoří poptávku po amerických dolarech, a tím prodlouží pokračování recyklačního systému petrodolarů, který vytváří obrovský trh pro americký dluh a pomáhá udržovat americké akcie a dluhopisy nad vodou. A o tom to vše je, zachránit nadvládu dolaru tím, že se státy donutí držet obrovská množství dolarů pro použití v energetických transakcích a pro obsluhu jejich v dolarech denominovaných dluhů.

Dokud může Washington kontrolovat světové dodávky energií a nutit svět obchodovat v dolarech, může utrácet nad výši toho, co produkuje, a nebýt činěn zodpovědným. Je to jako mít neomezenou kreditní kartu, kterou nikdy nemusíte platit.

To je výpalnictví, které je strýček Sam připraven bránit vším, co má, dokonce i jadernými bombami.

https://www.zvedavec.org/komentare/2014/12/6249-obrana-dolaroveho-imperialismu.htm

A nemá se to vědět: proto ten kamión na D1.

—————

Zpět


Po půl roce dokázáno
Čtěte jeho maily

Zničil Českou republiku

na příkaz shora
pomocí migrantů.

Zločince smích přejde.


Západní civilizaci nezničí ti zlí, ale dobří. Se zlými si dobří vždycky poradili. Ale s dobrými, kteří jsou v omylu a kteří si jen myslí, že konají dobro, ale ve skutečnosti konají zlo, si tato civilizace poradit neumí a tito dobří ji zničí. A nejde jen o nadpřirozené skutečnosti, kde jsou tito dobří v omylu a tak páchají zlo (Hus – husité, Luther – protestanti, Rahner – ekumenici). Předsudečné omyly dobrých se tragicky projevují i v záležitostech pozemských. Kolik je jen negativních předsudků vůči Rusku, kolik jen positivních předsudků o USA a EU! Kolik je jen negativních předsudků o katolickém státě a positivních předsudků o této atheistické civilizaci! Dobří, kteří žijí v předsudečných omylech, jsou nejnebezpečnějšími škůdci západní civilizace. I Desatero, podle svého výkladu, dodržují, a rozvracejí společnost. Dobří jsou bez hříchu a zničí svět.